Drietal aangehouden voor overvallen maaltijdbezorgers

mainImage
Drietal aangehouden voor overvallen maaltijdbezorgers

De politie heeft drie verdachten aangehouden voor het overvallen van ten minste drie maaltijdbezorgers op Rotterdam-Zuid.

De overvallen vonden de afgelopen week plaats. Zo ging een bezorger van een grillroom op 26 februari af op een bestelling. Hij werd op de Bongert aangesproken door meerdere daders. Een van hen bedreigde hem met een vuurwapen en eiste geld. De buit was minimaal. Twee dagen later probeerden vermoedelijk dezelfde jongens het weer: dit keer op het Eemmeer in Barendrecht. Daar werd de bezorger ook door meerdere daders vervallen, wederom met een vuurwapen. Hier werd wel geld buit gemaakt. Enkele dagen later was een bezorger van een eetcafé het doelwit van een gewapende overval op de Lingendaal.

De drie verdachten van 15, 17 en 19 jaar lijken in groepsverband te hebben gewerkt. Ze worden verdacht van het plegen van de overvallen dan wel betrokkenheid. De overvallen vonden in wisselende samenstellingen plaats. Bij het doorzoeken van de woningen van deze tieners vond de politie o.a. een vuurwapen. Meerdere telefoons zijn in beslag genomen net als dealerhoeveelheden verdovende middelen. Het onderzoek wordt voortgezet.


Foto: Digitaal Dagblad