Drukte bij brandweer Rotterdam-Rijnmond

mainImage
Drukte bij brandweer Rotterdam-Rijnmond


De brandweer is deze maand in de regio Rotterdam-Rijnmond al negentig keer uitgerukt voor branden in bermen, weilanden, duinen of andere natuur. De oorzaak is de aanhoudende droogte, waaraan nog geen einde lijkt te komen.
Bijna altijd is de oorzaak van brand achteloos handelen van mensen. Van het weggooien van een sigarettenpeuk of smeulende kolen, vonken van de vuurkorf tot glas dumpen dat als vergrootglas gaat werken. Ook kan het parkeren in de grasberm met een hete uitlaat al grote gevolgen hebben.Afgelopen nacht brak er een in Goederedede brand uit, waar meedere bluswagens werden opgeroepen omdat er in de buurt van de Meester Snijderweg op vier plekken brand was. Dit is tevens het gebied waar de meeste branden zijn geweest. Hier staat ook de speciale waterwagen gestationeerd, die vele extra liters water naar de plek van het incident brengt. Dit omdat de brandweer ook geen beroep meer op de sloten kan doen in verband met een lage waterstand.

De oproep van de brandweer is bij een beginnende natuurbrand direct 112 te bellen, voordat het vuur voorkomen onbeheersbaar wordt.

| Foto: Digitaal Dagblad