Dagblad010 | E-scooters komen ook naar Rotterdam

E-scooters komen ook naar Rotterdam

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het elektrische deelscooterconcept felyx gaat uitbreiden naar Rotterdam. De expansie is mogelijk dankzij een investering van 2 miljoen euro die is opgehaald bij verschillende particuliere investeerders en ABN AMRO. In Rotterdam start het deelconcept met 324 e-scooters. Het totale project kost 3 miljoen. Maar de eerste miljoen was al opgehaald.

In Amsterdam behoren de donkergroene elektrische scooters van de startup al tot het straatbeeld. De deelscooters zijn gemakkelijk te huren via de felyx app voor Apple en Android. Tegen een minuutprijs van €0,30 verplaatst de huurder zich in de stad, zonder zich zorgen te maken over onderhoud of parkeerplekken. De e-scooters kunnen overal worden opgepikt en achtergelaten.

De lancering van felyx in Rotterdam is een belangrijke mijlpaal voor mede-oprichter Quinten Selhorst: “Ons doel is niet alleen het vervoeren van mensen, maar ook het leefbaarder maken van steden in Nederland. Als je voor kleine stukken de auto en taxi laat staan, dan krijg je minder verkeersopstoppingen, minder uitstoot en ben je ook nog sneller van A naar B.“

De e-scooters zijn niet alleen groen van kleur, ze zijn ook 100% elektrisch en rijden volledig op groene stroom.


Foto: Digitaal Dagblad