Elektriciteitsmeter aflezen op je mobiel

mainImage
Elektriciteitsmeter aflezen op je mobiel

Wethouder Barbara Kathmann heeft dinsdagavond de UNIIQ Brick uitgereikt aan Clockworks. Deze Rotterdamse startup heeft een nieuwe slimme oplossing bedacht om alle water-, gas- en electriciteitsmeters automatisch af te lezen met de camera van je mobiele telefoon. Clockworks ontvangt nu een investering van €300.000 uit het Zuid-Hollandse proof-of-conceptfonds UNIIQ, waarmee de startup hun innovatie verder kan ontwikkelen. UNIIQ is een investeringsfonds van € 22 mln. gericht op de proof-of-concept fase.

Tijdens het Informal Investors Diner in de Burgerzaal van het stadhuis roemde de wethouder van Economische zaken de investeerders die het Rotterdamse ecosysteem een warm hart toedragen. “Met alle ontwikkelingen, zoals de energietransitie, digitalisering, next economy, heeft Rotterdam een excellent innovatief ecosysteem nodig met investeerders en hubs die goed met elkaar verbonden zijn. Een ecosysteem met start-ups en scale-ups met lef, die groot denken en zorgen voor innovatie, productiviteit en werkgelegenheid.’’

De gemeente Rotterdam gaat samen met innovatiepartners werken aan StartUpRotterdam om het innovatie ecosysteem te versterken en Rotterdam internationaal beter op de kaart te zetten als ondernemersstad. “We moeten meer lullen over hoe goed we in Rotterdam poetsen”, riep Kathmann.


| Foto: Digitaal Dagblad