Er is geld voor 2e editie Kindervuurwerk

mainImage
Er is geld voor 2e editie Kindervuurwerk

De organisatie van het Kindervuurwerk - vijf uur voor de jaarwisseling - kan in Rotterdam gewoon doorgaan. De vrees van de fractie van GroenLinks dat er dit jaar geen Citylab010-subsidie voor beschikbaar zou zijn, blijkt ongegrond. Het college heeft toegezegd dat er op dezelfde wijze als in het eerste jaar geld beschikbaar komt.

Ook had GroenLinks gepleit voor de volledige afschaffing van het consumentenvuurwerk. ''Het zelf afsteken van vuurwerk zorgt elk jaar voor veel gewonden, hoge kosten door schade en brand, zware luchtverontreiniging en veel angst bij mensen en dieren. Wij vinden het belangrijk om de vuurwerktraditie in Rotterdam te veranderen: van zelf afsteken naar genieten van een mooie vuurwerkshow'', aldus de raadsleden Lewis en Smet in een brief aan het college in september van dit jaar.

In die illusie gaat het stadsbestuur nog niet mee. Het antwoord is sober: ''Het college kan zich voorstellen dat een professionele vuurwerkshow voor een deel van de Rotterdammers een goed alternatief voor consumentenvuurwerk is.'' Met andere woorden: zover zijn we nog niet.


| Foto: Digitaal Dagblad