Dagblad010 | Erasmus-arts volbrengt Marathon des Sables

Erasmus-arts volbrengt Marathon des Sables

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De Rotterdammer Michael Wilson, een 28-jarige arts van het Erasmus MC, is van de 977 deelnemers aan de deze week gehouden internationale Marathon des Sables in Marokko in het eindklassement op de 242e plek geëindigd. In de laatste marathonetappe (dag 5) over 42,195 kilometer kwam hij zelfs met een toptijd (4:43:31) over de finish op plek 91.

De Marathon des Sables geld als de uitputtingsrace onder de marathons. Het traject door de kale woestijn en de woestijnbergen onder de brandende zon duurt vijf dagen met etappes van 30 km (dag 1), 39 km (dag 2), 31 km (dag 3), 86 km (dag 4), met op dag vijf de bekende marathonafstand van 42,195 km.

De deelnemers zijn vanmorgen pas aangekomen in Marrakesh en waren voor ’t eerst weer per telefoon bereikbaar. Wilson had een half jaar getraind om de marathon te kunnen lopen en stopte daardoor tijdelijk met voetballen. Hij speelt normaal in het eerste elftal van Neptunus-Schiebroek. Hij had volkomen fit de finish gehaald. Wel met een legertje blaren.

De bijgevoegde film geeft een indruk van de zwaarte van de marathon en toont de achterblijvers, die de afstanden wandelend afleggen. Wilson behoort bij de hardlopers.


Michael Wilson 


Foto: Digitaal Dagblad