Erasmusspelden voor Koortens en Roijers

mainImage
Erasmusspelden voor Koortens en Roijers

De 80-jarige Joop Roijers, de man achter de stichting Spirit55+, heeft de Erasmusspeld gekregen. De onderscheiding werd hem aangereikt door wethouder Sven de Langen van Volksgezondheid, Zorg, Ouderen en Sport. De verrassing vond plaats tijdens de werkconferentie Allochtone Ouderen van stichting Spirit55+.

Spirit55+ organiseert activiteiten voor ouderen in het centrum van Rotterdam. Als bestuurslid is Roijers actief geweest in verschillende functies waaronder voorzitter, penningmeester en secretaris. Ook is hij coördinator en activiteitenbegeleider.

Eerder deze week was er ook een zilveren Erasmusspeld voor vrijwilliger Jaap Koortens, die al 25 jaar penningmeester is bij de klaverjasvereniging Klavertroef. Tijdens het jaarlijkse diner van zijn vereniging werd hij in het zonnetje gezet door Edwin Smit, voorzitter van de gebiedscommissie Hoogvliet.

De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.

 


Foto: Digitaal Dagblad