Familie verkrachte studente gearriveerd

mainImage
Familie verkrachte studente gearriveerd

De familie van de vrouw die afgelopen weekend in Rotterdam-Kralingen werd verkracht, is naar Nederland gekomen om haar bij te staan. "Samen met de Indonesische ambassade beraden zij zich op de benodigde vervolgstappen", schrijft Erasmus Magazine.

Het slachtoffer is afkomstig uit Indonesië en studeert aan de Erasmus Universiteit. De Indonesische ambassade en de Indonesische studentenvereniging PPI hebben zich in de afwezigheid van de familie voor haar ingezet. Zij hebben de vrouw onder meer geïdentificeerd in het ziekenhuis.

De studente van begin twintig ligt nog steeds op de intensive care, nadat zij zaterdagochtend rond 05:30 uur werd verkracht voor haar huis in de Herman Bavinckstraat. Een jonge man zou haar zijn gevolgd toen ze vanaf Rotterdam Centraal naar huis fietste.

In de straat overmeesterde hij haar en sloeg een kettingslot voor een fiets om haar nek, waarmee hij haar probeerde te wurgen. Na de verkrachting zocht het slachtoffer hulp bij haar buren. Die zagen haar hevig bloedend de trap van het appartementencomplex op komen.

De dader is nog op vrije voeten en de politie is dus op zoek naar hem. Het gaat volgens de politie mogelijk om een donker getinte man, die een donkere hoodie (sweater met capuchon) droeg en rondreed op een donkerkleurige fiets.


| Foto: Digitaal Dagblad