Dagblad010 | Fans raadslid-nestor Dries Mosch voeren campagne

Fans raadslid-nestor Dries Mosch voeren campagne

mainImage
Fans raadslid-nestor Dries Mosch voeren campagne

Jonge fans van raadslid Dries Mosch hebben gisteravond opnieuw campagne voor hem gevoerd. Ze beperkten zich nu tot de wijken Overschie en Nesselande. In de eerste woont Mosch al z’n hele leven, en in de tweede haalde de huidige nestor van de Rotterdamse Gemeenteraad vier jaar geleden honderden stemmen weg. Uiteindelijk kwam hij toen - als enige van alle 45 raadsleden-  via het model van ‘voorkeursstemmen’ in de raad. Het werd het begin van zijn vierde ambtsperiode.

De fans (op de foto) blijken niet dezelfde die eerder op een nacht de stad vol hingen met zelf gedrukte posters. Aan hulp heeft het populaire 69-jarige raadslid van Leefbaar Rotterdam dus geen gebrek om vandaag een poging te wagen om 20 jaar gemeenteraadslid vol te kunnen maken. Daarvoor heeft hij 1500 stemmen nodig. Hij staat op de lijst van Leefbaar Rotterdam op de 48e plaats.

Nummer 49 is Ronald Buijt, de huidige fractievoorzitter en nummer 50 Ronald Sörensen, de oprichter van Leefbaar. Die slotposities op de kieslijst zijn doorgaans voor de elite, die het rustiger aan wil gaan doen. Maar Mosch, die in 2002 gelijk met Pim Fortuyn in de raad kwam en toen ook diens lijfwacht was, heeft zich gaandeweg de campagne bedacht. Gistermiddag kwam de Franse tv zowel hem als Sörensen interviewen.

Voor Dagblad010 draaide hij naar eigen idee de afgelopen twee weken de serie Taxi Mosch. Daarin zaten – op twee na – alle lijsttrekkers van de andere partijen, met wie hij een dagje op campagne ging. Gedurende die dag flyerde hij zogezegd voor ‘de tegenpartij’. Ook voor de moslimpartijen Nida en Denk. De enige twee politieke partijen die er geen trek in hadden waren GroenLinks en de PVV.


Foto: Digitaal Dagblad