Festival Duizel in 't Park stopt ermee

mainImage
Festival Duizel in 't Park stopt ermee

Na tien edities stopt festival Duizel in het Park ermee. Duizel in het Park groeide de afgelopen jaren uit van intiem buurtfeest tot omvangrijk stadsfestival in het Vroesenpark in Rotterdam-Blijdorp. Elk eerste weekend van augustus werd het Rotterdamse stadspark omgetoverd tot een wereld van poëzie, literatuur en muziek voor alle leeftijden.

''Als organisatie bleek het steeds meer een uitdaging om met toenemende financiële risico’s en de druk van vergunningen tot een aansluitende en innovatieve programmering te komen. Na de afgelopen 10e editie op 3, 4 en 5 augustus, die vanwege de jubileumviering met extra financiering mogelijk gemaakt kon worden, heeft de organisatie met stichting Rotown Magic daarom besloten om op dit hoogtepunt te stoppen'', aldus de initiatiefnemers.

In plaats van het festival-concept over te dragen onderzoekt stichting Rotown Magic de komende jaren hoe zij naast Boek & Meester en Rotterdam Late Night, een aantal succesvolle onderdelen van het festival op een andere manier verder kan ontwikkelen.

Het eerste project dat uit de festival-organisatie voortkomt is het Groot Letterfestival 2019 dat op 12 mei plaatsvindt in het Jan van der Ploeghuis en Het Klooster Oude Noorden. Het Groot Letterfestival is een bijzonder literatuurevenement in zorginstellingen voor ouderen. Behalve gerenommeerde auteurs krijgen talentvolle jonge én oude schrijvers er een podium. Schrijvers, dichters en muzikanten treden op in liften, gangen, huiskamers en op diverse andere bijzondere plekken.

 


| Foto: Digitaal Dagblad