Feyenoord haalt bakzeil bij gemeente

mainImage
Feyenoord haalt bakzeil bij gemeente

Feyenoord heeft bakzeil gehaald bij de gemeente Rotterdam. De eis van voorrang bij jaarwinstbetaling in het nieuwe stadion is van tafel. Ook de aanvankelijk gevraagde 25 miljoen per jaar om de successenreeks van PSV en Ajax bij te kunnen benen komt er niet. Het blijft allemaal zoals het was: 17,5 miljoen euro plus kans op meevallers. Wethouder Adriaan Visser moest donderdagavond voet bij stuk houden omdat de gemeenteraad op het puntje van zijn stoel zit als het gaat om gemeenschapsgelden naar Feyenoord City.

Feyenoord gaat nu zelf de boer op om het verschil tussen de basisafspraak en de wens overbrugd te krijgen. Er moet zo’n slordige tien miljoen méér uit de sponsormarkt komen. Dat bemoedigt in enkele geledingen van de Feyenoord-beslissers overigens het enthousiasme niet. Veel gehoorde kritiek is dat men die extra gelden ook gewoon zou kunnen ophalen als De Kuip zou worden gerenoveerd.

Duidelijk werd donderdagavond dat met het naderen van een beslissingsdatum (zonder harde deadline) niet alleen aan Feyenoord-zijde de twijfels groeien, maar ook bij de kritische leden van de gemeenteraad, die overigens ver in de minderheid zijn. De meesten willen dat de plannen doorgaan. Ook in kringen van Feyenoord voelt men die harde wens van wethouder Visser om het project te laten slagen en denken ook te weten waarom (het upgraden van Zuid, door Nida-fractievoorzitter El Ouali wel eens in ander maar vergelijkend verband ‘’het witten van de stad'' genoemd) maar dan vraagt men zich tevens af waarom in dat geval Feyenoord als uithangbord van het project niet méér geld aan de gemeente mag vragen?

Binnenkort moet de N.V. Stadion Feyenoord met de bank Goldman Sachs aan tafel over de vraag of het tweede deel van de lening voor de salarissen van alle voorbereiders – een slordige tien miljoen - wel of niet doorgaat, zodat het in de onderlinge beslisdepartementen behoorlijk begint te spannen. Er is trouwens ook nog steeds geen datum bekend waarop de Sportclub Feyenoord – met 53% meerderheidsaandeelhouder van de huidige Kuip – een buitengewoon algemene ledenvergadering belegt. Ook daar is een switch naar het nieuwe stadion geen walk-over.


Foto: Digitaal Dagblad