Fossielvrij onderwijs: Stuur Shell de klas uit

19 October 2018, 20:30 uur
Algemeen
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Burgerbeweging Fossielvrij Onderwijs heeft vrijdagmiddag op het Malieveld in Den Haag een olielekkage nagebootst. De ‘olie’ lekte uit een 20 meter lange oliebuis in de kleuren van Shell die de burgers hadden vastgekoppeld aan Shells kinderfestival Generation Discover. Met deze creatieve actie wilde de groep ''het ware gezicht van Shell laten zien.'' De slogan van de campagne is ook: ‘Stuur Shell de klas uit’.

''Met Generation Discover doet Shell net alsof het groen is en dat het begaan is met de toekomst, maar Shell is 98% fossiel en ligt daarmee op ramkoers met de toekomst'', zegt Femke Sleegers van Fossielvrij Onderwijs.

Fossielvrij Onderwijs maakt zich grote zorgen over de invloed van Shell op kinderen. Via Generation Discover en ‘coole’ lespakketten op school geeft Shell - zegt Sleegers - ''een gevaarlijke boodschap aan kinderen, namelijk dat fossiele brandstoffen nog heel lang normaal blijven in de wereld. Festival Generation Discover is pure greenwashing. Wij roepen leraren, ouders en de minister van Onderwijs op om Shell verre te houden van het onderwijs'', aldus Sleegers.