Gamefestival Dreamhack naar Nederland

mainImage
Gamefestival Dreamhack naar Nederland

Het spelcomputerevenement DreamHack komt naar Nederland. Het grootste gamefestival ter wereld vindt tussen 18 en 20 oktober 2019 plaats in Ahoy Rotterdam. De eerste voorbereidingen zijn net begonnen. Dit evenement trekt naar verwachting ruim 15.000 mensen uit binnen- en buitenland.

Twee jaar geleden vond in Ahoy het Europese Spelcomputertoernooi League of Legends plaats. Dit beviel zo goed dat het sport- en evenementenpaleis nu met een eigen game-evenement komt.

Het van oorsprong Zweedse DreamHack werd in 1994 voor het eerst gehouden. Inmiddels is het uitgegroeid tot een festival met jaarlijks meerdere edities. DreamHack heeft al diverse toernooien georganiseerd in meerdere steden, zoals Leipzig, Stockholm, Sevilla en Atlanta. Nu is Rotterdam volgend jaar voor de eerste keer aan de beurt. Er zijn in 2017 meer dan 250.000 bezoekers geweest.

Tijdens dit evenement is er ook een congres met bijeenkomsten en cosplaywedstrijden, waarbij mensen zich verkleden als een karakter van hun favoriete computerspel. Het is de bedoeling om je eigen computer, tablet of telefoon mee te nemen naar dit evenement, zodat je er dan zelf op kunt spelen.


| Foto: Digitaal Dagblad