Dagblad010 | Geen subsidie voor religieuze maaltijden

Geen subsidie voor religieuze maaltijden

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De gebiedscommissie van Rotterdam Centrum heeft een bedrag van 3100 euro beschikbaar gesteld voor het organiseren van een Iftar op 1 en 2 juni op de West-Kruiskade. Leefbaar Rotterdam en de VVD vinden niet dat er gemeenschapsgeld kan worden uitgegeven ten bate van politieke- en religieuze doeleinden.

Om die reden willen de raadsleden Versnel (VVD) en Hoogwerf (Leefbaar) van het stadsbestuur een goed overzicht van alle subsidies die aan dit soort evenementen gelinkt zijn en op voorhand ook weten of eventuele toezeggingen kunnen worden teruggedraaid.

‘’Inwoners van Rotterdamse wijken kunnen bij hun gebiedscommisie een financiële bijdrage voor een bewonersinitiatief aanvragen om zo lokale initiatieven te ondersteunen. Wij juichen die initiatieven uit de Rotterdamse samenleving toe. Maar wij steunen geen subsidieaanvragen voor Iftars met onder andere als doel ‘onderling begrip voor elkaars cultuur verder te vergroten. Een Iftar is, net als bijvoorbeeld een paasbrunch, een religieuze maaltijd.’’

In de regel zitten bij dit soort maaltijden mannen en vrouwen apart.


Foto: Digitaal Dagblad