Gegarandeerd een baan voor Zuid-leerlingen

29 May 2018, 15:46 uur
Algemeen
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Leerlingen van de vmbo-opleidingen van RVC De Hef en het Zuiderpark College kunnen na het behalen van hun diploma gegarandeerd aan een leerwerkbaan beginnen. Rijnmond Bouw en SPG Infra, de opleidingsbedrijven voor de bouw en infra in Rotterdam, bieden deze garantie gezamenlijk aan leerlingen van Zuid die het bouwprofiel op het vmbo hebben gevolgd.

De eerste leerwerk-garanties zijn dinsdag uitgereikt aan leerlingen van RVC De Hef en het Zuiderparkcollege. Er zijn op Zuid op dit moment veel bouw- en infraprojecten, waaronder Hart van Zuid, de woningbouw op het voormalige Oranjeboomterrein in Feijenoord, in het entreegebied van Katendrecht, op het terrein van het Zuiderziekenhuis, langs de Laan op Zuid, in de Wielewaal.

Ook worden veel woningen duurzamer gemaakt en worden veel ondergrondse buizen vervangen. Daarnaast wordt getekend en gerekend aan bijvoorbeeld Stadionpark/Feyenoord City, de Mijnkintbuurt en nieuwbouw in de Piekstraat.

Veel jongeren van Zuid kunnen dus letterlijk gaan meebouwen aan Zuid. Door nu op het vmbo te kiezen voor een bouwprofiel kunnen zij gegarandeerd instromen in een leerwerkbaan in de bouw- en infrasector.

Tijdens de leerwerkbaan worden leerlingen klaargestoomd tot een volwaardige beginnend vakman die kan meebouwen aan Rotterdam.