Gemeente zoekt hulp van inwoners

mainImage
Gemeente zoekt hulp van inwoners

Vuurwerk is in Nederland al jaren een mooi onderdeel van de oud en nieuw traditie, maar wat gebeurt er vervolgens met de vuurwerkresten die op straat terecht komen?
Honderden medewerkers van de gemeente gaan op 1 januari de straat op om die zo snel mogelijk weer schoon en veilig te krijgen, maar hulp van bewoners kunnen zij hierbij goed gebruiken. Doe daarom mee met Nieuwjaarsvegen010, luidt de oproep van de gemeente Rotterdam aan alle inwoners.

Landelijk levert het afsteken van vuurwerk maar liefst 10,5 miljoen kilo vuurwerkafval op. Dat zorgt niet alleen voor een vervuild straatbeeld, maar ook voor gevaarlijke situaties als kinderen met onafgestoken vuurwerk gaan spelen. Bovendien komt vuurwerk dat wegwaait voor lange tijd in de natuur terecht wat erg schadelijk is voor het milieu. ''Door mee te doen zorgt u samen met onze reinigingsmedewerkers dus sneller voor een schone en veilige straat'', aldus de gemeente.

Iedereen kan meedoen met Nieuwjaarsvegen010 op 1 januari 2019. Aanmelden is niet nodig. Voor het opruimen van vuurwerkafval zijn speciale afvalzakken beschikbaar die deelnemers gratis kunnen afhalen bij alle Stadswinkels en vuurwerkverkooppunten in Rotterdam.


Foto: Digitaal Dagblad