Gewapende woningoverval Rotterdam-Zuid

mainImage
Gewapende woningoverval Rotterdam-Zuid


Een 69-jarige man is in de nacht van maandag op dinsdag overvallen in zijn eigen woning aan de Pleinweg in Rotterdam-Zuid. Volgens de politie heeft hij doodsangsten uitgestaan toen vier onbekenden zijn woning binnendrongen en hem bedreigden met een vuurwapen. De vier doorzochten zijn huis en gingen er met een telefoon en pc vandoor.


Het slachtoffer was die nacht om 04.00 uur nog wakker. Hij hoorde veel geluid in het portiek en besloot te kijken waar dat vandaan kwam. Er bleek een vrouw hard te bonken op de deur van een andere woning.  De Rotterdammer liep weer vervolgens weer naar binnen. Alleen toen hij zich omdraaide, stonden de vrouw én drie mannen ineens in zijn woning. Hij werd door een van hen vastgepakt en bedreigd met een vuurwapen. Ondertussen doorzochten de drie anderen indringers zijn woning. Met onder meer zijn telefoon en computer gingen ze er uiteindelijk vandoor.

De man kon van twee verdachten een omschrijving geven aan de politie. De vrouw zou tussen de 25 en 30 jaar oud zijn een normaal postuur hebben. Ze zou ongeveer 1.65 meter zijn en een licht getinte huid en zwart halflang haar hebben. Ze droeg een zwarte broek, een zilver met zwart gekleurde trui en een grijs vest. Een van de mannen is ook tussen de 25 en 30 jaar oud en heeft ook normaal postuur. Hij zou rond de 1.90 meter zijn en rossig, kort haar en een rossige stoppelbaard hebben. Hij droeg een blauwe spijkerbroek en sportschoenen. De politie zoekt naar tips.


Foto: Digitaal Dagblad