Gezondheidstraject werkzoekenden

mainImage
Gezondheidstraject werkzoekenden

De gezondheidsbevorderende trajecten voor langdurige werkzoekenden in Rotterdam worden ook in 2019 voortgezet. Het programma is bedoeld voor mensen die geen re-integratievoorziening (meer) krijgen aangeboden omdat hun afstand tot de arbeidsmarkt te groot is. In het rapport dat hierover bij de start in september 2018 is geschreven wordt gesproken over een aantal van ongeveer 21.000 Rotterdammers. De tegenprestatie die van hen wordt verwacht is verplicht.

Circa 62 procent van de werkzoekenden die deze tegenprestatie verricht is vrouw. Werkzoekenden uit deze doelgroep konden zich aanmelden voor deze activiteiten. Het gezondheidsbevordende traject is namelijk één van de vele mogelijkheden. Er kan ook worden deelgenomen aan vrijwilligerswerk, mantelzorg, het volgen van een taaltraining, het werken aan problemen en overige nuttige activiteiten. De werkzoekende is de architect van zijn eigen tegenprestatie.

Het specifieke gezondheidsbevordende traject wordt mede betaald door de zorgverzekering VGZ en het assurantiekantoor Concordia de Keizer.


Foto: Digitaal Dagblad