Nieuwe app voor Kralingen en Crooswijk

mainImage
Nieuwe app voor Kralingen en Crooswijk

Elke Rotterdammer weet het: er wordt altijd wel ergens gewerkt aan de stad. De nieuwe app ‘Rotterdam aan de slag!’ moet de communicatie tussen gemeente en Rotterdammers verbeteren, laat bewoners participeren en geeft actuele informatie over gemeentelijke werkzaamheden in Kralingen en Crooswijk.

Op een overzichtskaart ziet de gebruiker van de app in één oogopslag waar de gemeente een project uitvoert of gaat uitvoeren in Kralingen en Crooswijk. Wie op de hoogte wil blijven van werkzaamheden in de eigen buurt, kan een adres invoeren en daarna de gewenste straal rond dit adres instellen. De gebruiker ontvangt dan meldingen over alle projecten binnen de aangegeven straal. Zelf informatie opzoeken kan ook. De app geeft projectomschrijvingen, de planning, actualiteiten, omleidingsroutes en achtergrondinformatie weer. Vragen, opmerkingen of suggesties kan de gebruiker doorgeven via een contactknop onder elk project.

De app gaat nu nog over projecten alleen in Kralingen en Crooswijk. Als dat een succes blijkt te zijn, worden ook projecten in de rest van Rotterdam in fases opgenomen in de app.


| Foto: Digitaal Dagblad