Google geeft trainingen aan Rotterdam

mainImage
Google geeft trainingen aan Rotterdam

Het bedrijfsleven in onder meer Rotterdam is nog niet klaar voor de digitalisering en daarom is Google deze maand gestart met een landelijke bustour door heel Nederland om gratis trainingen en workshops te geven aan ondernemers en studenten. Deze week worden die workshops op verschillende plaatsen in Rotterdam gehouden. Pim van der Feltz, directeur Google Nederland, hoopt dat totaal 900 mensen gaan deelnemen aan de activiteiten.

Hij gaf vanochtend in het centrum van Rotterdam op het KvK Ondernemersplein samen met wethouder Barbara Kathmann, wethouder Economie, Wijken en Kleine Kernen, het startsein voor de campagne van Google. Volgens de fractievoorzitter van de PvdA maakt 12 procent van het midden- en kleinbedrijf gebruik van online ondernemen en is er op dit gebied voor de gemeente nog een flinke klus te klaren.

Pim van der Feltz gelooft in het olievlek-effect. ‘’Door die 900 ondernemers in een week zullen er meer bijkomen. Een goed voorbeeld doet volgen en startende ondernemers zien wel direct de mogelijkheden van online ondernemen. Dat aantal zal dus snel toenemen.’’

Barbara Kathmann is als wethouder van de wijken in Rotterdam niet bang voor terugloop van werkgelegenheid. ‘’Nee, digitalisering biedt juist kansen. Een restaurant kan via een website ook afhaalmaaltijden aanbieden. Mensen kunnen online bestellen. Hetzelfde geldt voor een kapper, die in zijn daluren een lager tarief kan rekenen. Dat kan hij digitaal communiceren via een website of social media.’’

De workshops zijn gratis en bedoeld voor ondernemers, werkzoekenden en studenten. In de Digitale Werkplaats kan iedereen onder andere gratis trainingen volgen over hoe je je online goed profileert voor een stage of baan, online marketing en het optimaliseren van een succesvolle website. De Google bus bezoekt de komende vijf dagen de volgende locaties in Rotterdam: vandaag Blaak 40 voor het KvK Ondernemersplein, daarna is de bus te vinden bij het ROC Zadkine Benthemplein 15 (di 4 dec), Werkplein Herenwaard, Herenwaard 21, (woe 5 dec), en de Binnenrotte, ter hoogte van de centrale bibliotheek. Op deze locatie staat de Google-bus donderdag en vrijdag 6 en 7 dec.

Deelnemers (workshops zijn gratis) moeten zich aanmelden via g.co/digitalewerkplaats.


Foto: Digitaal Dagblad