Gouden Mossel voor Casper van Eijck

mainImage
Gouden Mossel voor Casper van Eijck

Prof. dr. Casper van Eijck ontvangt vanmiddag de Gouden Mossel. De hoogleraar chirurgie van het Erasmus MC krijgt de prijs voor zijn tomeloze inzet om alvleesklierkanker te bestrijden. Onder zijn leiding ontstond ook het fonds 'Support Casper'. Het op te halen geld komt ten goede aan het onderzoek naar nieuwe behandelmethoden tegen deze nog steeds ongeneeslijke ziekte. Er is al zes miljoen binnen. De target is tien miljoen.

Casper van Eijck, die clubarts was van Sparta en nu van Feyenoord, promoveerde in 1993 op het proefschrift getiteld: ”The role of Somatostatin receptors in breast and pancreatic cancer”. Hij heeft zich in het bijzonder toegelegd op de behandeling van alvleesklierkanker maar heeft daarnaast ook nog andere aandachtsgebieden.

Vele bekende Rotterdammers zijn hem voor gegaan met het winnen van de Gouden Mossel. Vorig jaar waren de schrijver Michel van Egmond en tv-persoonlijkheid René van der Gijp de laatsten. Bij de uitreiking zal burgemeester Aboutaleb aanwezig zijn. Het is nog niet uitgelekt of Aboutaleb nu de prijs aan Van Eijck komt uitreiken of hij dat zelf ook een Gouden Mossel ontvangt.


Foto: Digitaal Dagblad