GroeneVogel voor vogelopvangcentra

mainImage
GroeneVogel voor vogelopvangcentra

De GroeneVogel 2018 gaat naar vogelopvang de Houtsnip en Vogelklas Karel Schot voor hun inzet bij de olieramp dit jaar in de Rotterdamse haven. Ambtenaar Paul van Roosmalen kreeg de Groene Pluim 2018.

Wethouder Bert Wijbenga reikte dinsdagavond beide Rotterdamse prijzen uit tijdens de Groeneconferentie van het Rotterdams Milieucentrum. De GroeneVogel vrijwilligersprijzen worden al veertien jaar uitgereikt. De prijs bestaat uit een kunstwerk van beeldend kunstenaar Jan Meijer en duizend euro voor de winnende vrijwilligersorganisatie.

Belangrijke rol
Wethouder Wijbenga sprak zijn grote waardering uit voor alle vrijwilligers die zich hebben ingezet bij het schoon maken van de met olie besmeurde watervogels. De vogelopvangcentra de Houtsnip en Vogelklas Karel Schot hadden hierin een belangrijke coördinerende rol, aldus de wethouder.

In juni lekte er olie uit een tankschip in de derde Petroleumhaven. Honderden vogels werden besmeurd met olie en het water zwaar vervuild. In een mum van tijd stonden er honderden vrijwilligers klaar. Uit heel de Rotterdamse regio (en soms ver daar buiten) kwamen mensen helpen of spullen brengen. Naast vrijwilligers van de dierenambulances en dierenbeschermingsorganisaties waren er ook medewerkers van de gemeenten en hulpdiensten. Tot diep in de nacht werd er doorgewerkt, dagen achtereen om de gevangen vogels schoon en weer gezond te krijgen.


| Foto: Digitaal Dagblad