Dagblad010 | GroenLinks gaat af in kritiek op AmCham

GroenLinks gaat af in kritiek op AmCham

mainImage
GroenLinks gaat af in kritiek op AmCham

Rotterdam mag voor zegge en schrijve 720 euro per jaar lid blijven van de Amerikaanse zakenlobbyclub American Chamber of Commerce (AmCham).

GroenLinks in Rotterdam wilde die relatie beëindigd zien, omdat het een club van Republikeinen is die verlaging van belasting nastreeft en ook voorstander van afschaffing van dividendbelasting is. De Partij van de Dieren sprak (nota bene op werelddierendag) zelfs van een club die belastingontwijking propageert.

‘’Lobbyen voor mogelijkheden tot belastingverlaging gaat in onze optiek het doel van stadspromotie voorbij en moet zeker niet betaald worden met Rotterdams gemeenschapsgeld’’, vonden beide partijen. Waarna VVD-fractievoorzitter met een lachend gezicht het bedrag noemde: 720 euro per jaar.

Daarna werd GroenLinks weggehoond door coalitiepartner VVD, die elke economische vorm van internationale samenwerking voor een stad als Rotterdam van belang vindt onder het motto: baat het niet, schaadt het niet.

‘’We staan er heel pragmatisch in. Het is goed voor onze netwerken. Meer banen, meer welvaart’’, zei VVD-fractievoorzitter Karremans, die niet alleen steun kreeg van D66, maar – omdat de portefeuille Economie in Rotterdam bij verdeling bij de Partij van de Arbeid terecht is gekomen – nu ook van wethouder Barbara Kathmann en zodoende kon PvdA-raadslid Tak binnen het nieuwe politieke speelveld niet achterblijven.


Foto: Digitaal Dagblad