Helikopters blijven op Rotterdam Airport

mainImage
Helikopters blijven op Rotterdam Airport

Op Rotterdam The Hague Airport blijven voorlopig de helikopters van het traumateam en de politie gevestigd. Omwonenden zijn opgelucht, omdat door deze stap het vliegveld niet verder kan en mag groeien.

Het was een van de opties om de helihaven te verhuizen naar een locatie buiten Rotterdam. Dat gaat nu dus niet door. Verhuizing is uitgesloten, zo blijkt uit onderzoek van de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Rotterdam, Lansingerland en Schiedam. Deze vier overheden bekeken veertien mogelijke locaties. De verplaatsing van de helikopters gaat niet door doordat de nieuwe locaties niet voldoen aan diverse eisen. De plek moet centraal liggen in het gebied Rotterdam/Den Haag waar de helikopters nu het meest vliegen. Daarnaast moet de locatie dicht bij de snelweg liggen.

De luchthaven beraadt zich nog op hoe om te gaan met de uitkomst van het onderzoek. De verwachting is dan ook dat de luchthaven in het kader van een nieuw luchthavenbesluit voor Rotterdam een verzoek tot groei indient bij de minister. Maar dat zal nog wel een tijdje duren. Dat komt doordat er eerst nog nieuwe landelijke regelgeving over de algehele luchtvaart moet komen.


Foto: Digitaal Dagblad