Het blijft tobben met Dakpark-toegang

mainImage
Het blijft tobben met Dakpark-toegang

Het blijft tobben voor Rotterdammers met een scootmobiel om Het Dakpark boven de winkelgalerij aan de Vierhavenstraat te bereiken. Een aantal toegangspunten is kwalitatief onder de maat. De lift aan de straatkant doet het vaker niet dan wel en de toegangswegen ‘aan de staart’ zijn vrijwel onbegaanbaar vanwege verzakkingen. Konijnen huizen er met grote families.

Raadslid Narsingh Balwantsingh (PvdA), die er kennelijk in de buurt woont, heeft er al eens kritische vragen over gesteld maar is er per saldo niet veel mee opgeschoten. Vooral de lift is een ramp, maar die is dan ook een makkelijk doelwit voor hangjongeren uit het aangrenzende Bospolder.

Balwantsingh heeft nu nieuw geschut ingezet om de zaken rond Het Dakpark in orde te krijgen: een reminderbrief aan het stadsbestuur, maar nu geschreven door zijn VVD-collega Pascal Lansink en mede ondertekend door D66-routinier Robin de Hoon. Maar de vraag aan de wethouder van de buitengebieden blijft dezelfde: welke maatregelen gaat u nemen om de buitenlift eindelijk permanent werkend te krijgen?

Ruud van der Velden, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren, leest mee, want als de raadsleden klagen over de ontelbare konijnenholen vreest hij al waar dit toe zal leiden.


| Foto: Digitaal Dagblad