Hier komt ie dan . . de reus van 215 mtr

mainImage
Hier komt ie dan . . de reus van 215 mtr

Er worden palen 33 meter diep de grond ingeboord voor een toren die 215 meter hoog wordt. Voor de bewoners aan de Gedempte Zalmhaven, die de sloop van de oude Nedlloyd-gebouwen van de eerste tot de laatste minuut hebben kunnen gadeslaan, is het raadsel. Net zoals ze het nauwelijks kunnen bevatten hoe snel een bouwput ontstaat als het laatste puin is afgevoerd. Komende donderdag start bouwwethouder Bas Kurvers het heien van de grootste woontoren van Nederland. Er komen 475 duurdere woningen tussen de Gedempte Zalmhaven en de Houtlaan in het aloude en rustieke Scheepvaartkwartier aan de voet van de Erasmusbrug en naast het kleine maar iets oudere broertje: de Willemstoren die gestadig aan het groeien is tussen Joulz en de kantoren van de Hoge Erasmus.

Op de 190 meter hoge woontoren komt een 25 meter hoge mast, een architectonische afwerking, waardoor de totale hoogte 215 meter wordt. In de toren zullen circa 260 appartementen worden opgenomen, in de twee lager torens 180 appartementen en 35 eengezinswoningen.

De Zalmhaventoren krijgt definitief een uitkijkplatform, dat ook voor het publiek toegankelijk is. De directie van de Euromast ziet die attractie niet als een concurrentie. De toren is ontworpen door architect Diederik Dam van Dam & Partners.


Zo gaat de hoogste woontoren van Nederland eruit zien


| Foto: Digitaal Dagblad