Hoeveel geld spaart RET 's zomers uit?

mainImage
Hoeveel geld spaart RET 's zomers uit?

Nu de zomer en de vakanties achter de rug zijn is oud-wethouder Robert Simons als nestor van de gemeenteraad nieuwsgierig hoeveel geld de RET heeft uitgespaard met haar vakantiedienstregeling die in de maanden juli en augustus zeven weken lang van kracht is. Ook de uitgangspunten die daarbij gehanteerd wordt vinden hij en zijn collega-raadslid Geert Koster van Leefbaar erg interessant om te weten.

Bij tramlijn 7 snappen ze de inperking. In beide zomermaanden verplaatsten zich nu eenmaal aanmerkelijk minder studenten van de Hoge School en het Erasmus MC zich naar het Centraal Station. Maar bij metrolijn E ontgaat hun de logica, omdat die lijn vooral wordt gebruikt door forenzen richting Den Haag en ook nog eens bekend staat om de volle cabines tijdens de spits. Ook 's zomers. Maar gedurende de zomerdienstregeling heeft de lijn met 4 in plaats van 6 ritten per uur 33% minder capaciteit. ''De overvolle cabines en het warme zomerweer zorgen ervoor dat, mits de cabines überhaupt plaats bieden, het extreem onprettig reizen is.''

‘’Enerzijds zijn er gedurende de vakantieperiode misschien minder Rotterdammers aan het werk maar anderzijds vinden er tegelijkertijd veel grootschalige evenementen plaats. Alhoewel ik zowel de financiële als praktische uitdagingen zie voor het afschaffen van de zomerdienstregeling zie ik ook kansen om beter met de beschikbare capaciteit om te springen’’, aldus Simons.


Foto: Digitaal Dagblad