Hoogwerf waarschuwt al jaren voor salafisme

11 September 2019, 21:43 uur
Algemeen

De boot is goed aan in Rotterdam na de onthullingen van Nieuwsuur en de NRC over het 'doodstrafonderwijs' in het informeel Islamitisch onderwijs. Te meer omdat Leefbaar Rotterdam al jaren waarschuwt voor deze praktijken en goed is ingevoerd om te weten wie dit onderwijs verstrekken, waar en door wie het wordt betaald.

Jarenlang heeft raadslid Tanya Hoogwerf haatpredikers bij naam genoemd en moskeeën aangewezen waar zij terecht konden. In juli van dit jaar nog. Ze werd toen boos omdat loco-burgmeester Bert Wijbenga tijdens haar uitleg over haar bevindingen wegliep. De fractie van Leefbaar Rotterdam heeft dat filmmomentje terug gespoeld en op de site gezet.

''Het interesseert ze niet totdat de schijnwerper erop staat. Tot die tijd schuiven ze gezellig aan bij de iftar'', is het commentaar van Hoogwerf, die het salafistische onderwijs waarbij kinderen worden gebrainwasht en tegen de westerse maatschappij opgezet, uit Rotterdam wil verbannen. Onderwijswethouder Said Kasmi en burgemeester Ahmed Aboutaleb kunnen hun borst nat maken.