Hotel New York rouwt om overleden kok

mainImage
Hotel New York rouwt om overleden kok

Vorige week kwam de 24-jarige kok Leroy Brugman van hotel New York om het leven bij een verkeersongeluk in Rotterdam-Zuid. De uitvaart zal deze ochtend plaatsvinden, Hotel New York zal daarom deze ochtend gesloten zijn. Op deze manier kan het personeel op gepaste wijze afscheid nemen van hun geliefde collega.

Woensdagavond 17 oktober werd Leroy geschept op de kruising van de Brede Hilledijk en de Lombokstraat. Er is nog geprobeerd om hem te reanimeren, maar het was al te laat.

De 22-jarige bestuurder van de auto werd aangehouden en meegenomen voor verhoor, maar later vrijgelaten. Verkeersspecialisten onderzoeken de toedracht van het ongeluk.
In drie jaar tijd wist hij zich bij Hotel New York op te werken van leerling naar kok. ''Het team vindt steun bij elkaar, we zijn behalve collega’s ook vrienden.‘’ Er is een gedenkhoek voor Bruggeman ingericht in het restaurant, laat een collega weten aan het AD.

In een steunbetuiging liet de directie van het hotel weten vandaag tussen 9.00 uur en 13.00 uur dicht te blijven om ‘onze collega's alle mogelijkheid te geven om afscheid te nemen van hun collega en vriend’.

Van Berkel is vorige week een crowdfundingsactie gestart om geld in te zamelen voor de uitvaart van Bruggeman. ''We doen dit voor zijn moeder, zus, broertje en zusje zodat we Leroy onze laatste eer kunnen bewijzen”, legde Van Berkel uit. Inmiddels is er meer dan 10.000 euro opgehaald.

Foto: Digitaal Dagblad