Huiswerkklas financieel in zwaar weer

mainImage
Huiswerkklas financieel in zwaar weer

De Huiswerkklas in het Oude Westen van Rotterdam zit financieel in zwaar weer. De klas is sinds augustus van dit jaar een zelfstandige Stichting, heeft ambities om de eigen broek op te houden via fondsen, sponsoring en inschrijfgelden, maar gaat dit niet redden. Die vrees komt van Denk, die er dan ook bij het stadsbestuur op aandringt om de helpende hand te bieden.

‘’Al 40 jaar lang kunnen jongeren in de leeftijdscategorie 12-18 jaar terecht bij de Huiswerkklas Oude Westen’’, schrijft raadslid Enes Yiğit. ‘’Zij kunnen daar in alle rust werken aan het plannen en maken van hun huiswerk. Er is goede begeleiding door vrijwilligers van HBO- en WO-niveau en de klas ondersteunt tegelijkertijd het pedagogisch klimaat in de wijk èn dicht het gat tussen de behoefte van jongeren en de ondersteuning door hun ouders.’’

Reden genoeg, vindt Denk, voor onderwijswethouder Said Kasmi om in elk geval met het bestuur van de Huiswerkklas te overleggen wat er in deze urgente situatie te realiseren is om de winter door te komen.


| Foto: Digitaal Dagblad