Dagblad010 | Huldiging World Police & Fire Games 2019

Huldiging World Police & Fire Games 2019

mainImage

Op donderdag 4 september zijn alle hulpverleners die namens Nederland hebben deelgenomen aan de World Police & Fire Games 2019 (WPFG) gehuldigd op het stadhuis in Rotterdam. De WPFG in Chengdu, China waren een groot succes voor de Nederlandse ploeg. Nederland behaalde maar liefst 17 keer goud, 15 keer zilver en 16 keer brons.

In 2021 komen de World Police & Fire Games naar Rotterdam. In zijn toespraak vanmiddag zei burgemeester Aboutaleb: “Met de World Police & Fire Games 2021 willen we alle hulpverleners een podium bieden en hen collectief bedanken voor het werk dat ze dag in dag uit verrichten voor onze samenleving. Dat verdienen ze.”

Tijdens de huldiging overhandigde Arjen Littooij, Algemeen Directeur Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en Bestuurslid WPFG Rotterdam 2021de WPFG-vlag aan Sven de Langen, Wethouder Volksgezondheid, Zorg, Ouderen & Sport. De officiële vlag ontving Littooij in augustus uit handen van de president van de WPFG tijdens de sluitingsceremonie van het evenement in China. De vlag is vanmiddag opgeborgen in de kluis van het stadhuis en zal tijdens de opening van de World Police & Fire Games in 2021 gehesen worden in Rotterdam.

De WPFG 2021 beginnen over 696 dagen, op 30 juli 2021 in Rotterdam. Dat jaar ontvangt Nederland voor het eerst in de geschiedenis meer dan 10.000 hulpverleners en 20.000 supporters vanuit de hele wereld voor de 19e editie van de World Police & Fire Games.

Jeroen Kranendonk, deelnemer en medaillewinnaar WPFG 2019: “Deelnemen aan de WPFG en dan ook nog eens een medaille winnen is een ervaring die ik nooit zal vergeten. 

Dat de WPFG in 2021 in ‘mijn’ stad Rotterdam worden georganiseerd, maakt mij ontzettend trots. Geweldig dat hulpverleners uit de hele wereld elkaar in Rotterdam in deze sportieve omgeving weer gaan ontmoeten en ervaringen kunnen delen. Ik weet zeker dat de stad Rotterdam er een mooi, sportief feest van gaat maken.”

Over de World Police & Fire Games - Where Heroes, Become Winners
De World Police & Fire Games zijn de internationale spelen voor politiemensen, brandweerlieden, douane- en gevangenismedewerkers. Naast het versterken van de vriendschappelijke, internationale banden tussen de bewakers van de openbare orde en veiligheid, laten de deelnemers tijdens de WPFG aan de wereld zien wat samenwerken, doorzettingsvermogen, vriendschap en loyaliteit inhoudt.

Meer dan 8.000 politiemensen, brandweerlieden, douane- en gevangenismedewerkers uit 80 landen hebben in Chengdu deelgenomen aan de WPFG 2019. Onder hen 40 deelnemers uit Nederland, die uitkwamen op 28 sportonderdelen.  In de hitte van Chengdu deden de Nederlandse hulpverleners mee aan onderdelen als atletiek, wielrennen, stairrace en de Ultimate Fire Fighter. 

Dit grootschalige sportevenement wordt elke twee jaar gehouden. Iedere editie heeft zo’n 10.000 deelnemers uit meer dan 70 verschillende landen in circa 60 verschillende sporten.

De Nederlandse deelname aan de WPFG kent een lange geschiedenis. Sinds 1989 neemt Nederland deel. De Rotterdamse brandweerman Bertus Budde was de eerste Nederlandse deelnemer.

Over de World Police & Fire Games Rotterdam 2021
Voor het eerst in de geschiedenis komen de World Police & Fire Games in 2021 naar Nederland. 10 dagen lang zal Rotterdam het toneel zijn van het grootste breedtesportevenement ter wereld.

In de zomer van 2021 – van 30 juli tot en met 8 augustus - zullen circa 10.000 politiemensen, brandweerlieden, douane- en gevangenismedewerkers vanuit de hele wereld het in 60 sportonderdelen tegen elkaar opnemen.

De Nederlandse organisatie van de WPFG Rotterdam 2021 heeft ook als doel meer erkenning en begrip bij het publiek creëren voor het werk dat politiemensen, brandweerlieden, douane- en gevangenismedewerkers - vaak in moeilijke omstandigheden – doen.