In Rotterdam demonstranten op afstand

mainImage
In Rotterdam demonstranten op afstand

De anti Pieten-demonstranten die zich hebben gemeld om komende zaterdag tijdens de intocht van Sinterklaas in Rotterdam hun ongenoegen te uiten over de gezichtskleuren van de knechten van de Goedheiligman – in Rotterdam waren die trouwens vorig jaar al niet meer pikzwart – mogen dit doen van 10.00 tot 17.00 aan de Zalmstraat – Gedempte Zalmhaven. Dat is redelijk buiten de route. Het stadsbestuur vindt ''het belangrijk dat demonstranten hun mening kunnen geven'', maar ook dat de intocht feestelijk verloopt voor de kinderen en hun ouders in de stad.

Daarom worden er twee demonstratievakken opgesteld om de demonstraties te kunnen faciliteren en ruimte te bieden aan zowel voor- als tegenstanders. Hierdoor is het mogelijk dat de bereikbaarheid te voet in de directe omgeving op enkele plaatsen beperkt is. Bewoners in de buurt worden hierover geïnformeerd. De demonstranten dienen zich te houden aan de gestelde voorwaarden omtrent demonstreren, hier wordt op toegezien door de politie.

Het Sinterklaasfeest begint met een show op het Willemsplein (12.30 uur), daarna vertrekt de stoet naar het Willemsplein en de aankomst op de Schiedamsedijk wordt verwacht om 13.50 uur. De tocht vervolgt zich daarna naar de Coolsingel, Meent, Hoogstraat en de eindshow is aan het Grote Kerkplein.


| Foto: Digitaal Dagblad