Infiltratierel rond Nida & GL-ambtenaren

mainImage
Infiltratierel rond Nida & GL-ambtenaren

Leefbaar Rotterdam heeft burgemeester Aboutaleb en zijn college van wethouders gevraagd of zij bereid zijn onmiddellijk afscheid te nemen van de ambtenaren Alia Azzouzi en Ahmed Harika.

Raadslid Hoogwerf noemt beide bij naam omdat zij voorkomen in de reportage van De Telegraaf vandaag over de gang van zaken binnen het programmateam radicalisering van de gemeente Rotterdam. Hierin komen personen aan het woord die in het verleden deel uitmaakten van het netwerk van sleutelfiguren. ‘’Hun relaas sluit aan bij signalen die ook Leefbaar Rotterdam hebben bereikt. Zij geven aan dat gematigde en seculiere krachten uit dit programma, dat onder de directie Veiligheid valt, worden geduwd door een aantal islamitische ambtenaren dat onder invloed staat van salafisten en Moslimbroeders.’’

‘’Alia Azzouzi’’, aldus Hoogwerf, ‘’is daar als kandidate van de politieke partij NIDA-kandidate een voorbeeld van. Zij werkt voor de gemeente als beleidsadviseur op het gebied van polarisatie en maatschappelijke spanningen. Eerder was zij voorzitter van de vereniging Ettaouhid, die onder andere de drijvende kracht was achter de schimmige aankoop van een pand in het Oude Westen om er een megamoskee in te vestigen. Zij is nog altijd actief voor Ettaouhid.''

Ook was zij rechterhand van de omstreden ‘bruggenbouwer’ Tariq Ramadan. Ook toen hij moest opstappen vanwege zijn radicale gedachtengoed bleef zij volgens Hoogwerf vierkant achter hem staan.

Ahmed Harika, die als beleidsadviseur radicalisering werkzaam is voor de Directie Veiligheid van de gemeente Rotterdam, wordt door de klokkenluiders aangeduid als het tweede voorbeeld.

Hij was eerder actief als deelgemeentebestuurder namens GroenLinks in de toenmalige deelgemeente Noord, alwaar hij in opspraak kwam wegens dubieus declaratiegedrag. ‘’Uit onderzoek blijkt dat Harika met de terreurfans van stichting Waqf overlegde over het vestigen van een salafistenschool in Rotterdam – een plan dat na ingrijpen van het stadsbestuur geen doorgang vond. Harika kreeg volgens De Telegraaf zelfs driehonderd euro overgemaakt van Waqf voor zijn adviezen. Deze situatie is wat Leefbaar Rotterdam betreft compleet onacceptabel en potentieel gevaarlijk’’, schrijft Hoogwerf, die een extern onderzoek wenst onder toezicht van de gemeenteraad.


Foto: Digitaal Dagblad