Is de kraker uitgezet of op vakantie?

mainImage
Is de kraker uitgezet of op vakantie?

Het brugwachtershuisje op de hoek van de Molenlaan en de Terbregseweg is weer leeg. Omwonenden zeggen dat de kraker al enige tijd niet meer gesignaleerd is. Zijn vertrek wordt gezien als een opluchting, want hij verkocht er in een voortuintje aan de drukke weg die Hillegersberg scheidt van Terbregge allerlei tweedehands rommel die hij uit containers en vuilnisbakken haalde.

Het meest pijnlijke van de kraak was dat de brugwachter uit zijn kantoor verdreven was. Zijn materiaal was in februari van dit jaar geconfisqueerd: computer, monitor, koffiezetapparaat en koelkast.

’s Winters – als er geen plezierjachtjes door de Rotte varen – is het brugwachtershuisje dicht, zodat de kraker er intrek in had genomen toen er van vaarbewegingen nog geen sprake was.
Het uitzetten van een kraker is in het tolerante Nederland nog een heel probleem, zodat in maart gezegd werd dat de uitzetting wel eens maanden zou kunnen duren. Onbekend is of de kraker nu uit eigen beweging is vertrokken of gedwongen. Maar er zijn ook omwonenden die er rekening mee houden dat hij terugkeert. ‘’Krakers gaan ímmers ook met vakantie’’, zei een van de buren.


Foto: Digitaal Dagblad