Kinderrechten Award: Nomineren kan nu

mainImage
Kinderrechten Award: Nomineren kan nu

De Gemeente Rotterdam reikt jaarlijks de Rotterdamse Kinderrechten Award uit. Een Rotterdamse bewoner en/of een organisatie die zich het afgelopen jaar hebben ingezet voor de kinderrechten kunnen genomineerd worden.

De uitreiking van de award vindt plaats op 20 november, tijdens de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. ''Met de award zetten we een organisatie en een individu, met hun initiatieven, in het zonnetje. De award bestaat uit twee prijzen: een bedrag van 2.500 euro voor een inwoner van Rotterdam en een bedrag van 10.000 euro voor een Rotterdamse organisatie (stichting, school, instelling, enzovoort). Beide geldbedragen zijn bedoeld om te investeren in mooie projecten voor kinderen'', aldus een woordvoerder.

Kansrijke initiatieven kunnen volgens de gemeente zeer uiteenlopend zijn: groot of klein. ''Het gaat er vooral om dat ze bijdragen aan het veilig opgroeien van Rotterdamse kinderen tussen 0 en 18 jaar. Denk aan een buurtbewoner die een veilige plek biedt aan een kind dat het thuis moeilijk heeft. Een leraar die online pesten onder jongeren tegengaat. Een organisatie die sportactiviteiten in de wijk organiseert, zodat kinderen even weg zijn uit een onveilige thuissituatie. Of een stichting met een sport- en spelaanbod voor jongeren die niet met het reguliere aanbod kunnen meedoen. De genomineerde organisatie of persoon moet zich nu al met het initiatief inzetten voor de rechten van het kind en dit ook willen blijven doen.''

Nomineren kan tot 5 oktober.


Foto: Digitaal Dagblad