Kinderrechten Awards 010 op 20 nov.

mainImage
Kinderrechten Awards 010 op 20 nov.

Op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind (20 november) worden de Rotterdamse Kinderrechten Awards uitgereikt op het stadhuis. De happening is voor de tweede keer. Prijswinnaars zijn Rotterdammers en Rotterdamse organisaties die een prestatie verrichten voor Rotterdamse kinderen en daarmee een speldje, certificaat en een geldbedrag verdienen. Met dit geldbedrag kunnen de winnaars weer de volgende mooie projecten voor kinderen realiseren.

De Rotterdamse Kinderrechten Awards wordt georganiseerd in het kader van de Week tegen Kindermishandeling. Jaarlijks worden 119.000 kinderen in Nederland mishandeld. Dat betekent dat in iedere schoolklas gemiddeld één kind te maken heeft met mishandeling. In Rotterdam ligt dat aantal - gezien alle risicofactoren, durft de gemeente eerlijk te schrijven - op twee per klas.

Er is een top drie geselecteerd en die pitcht op 20 november. Zie: www.rotterdam.nl/kinderrechtenaward.
De Top 3 genomineerde Rotterdammers zijn: Vanessa Umboh (oprichtster van de stichting Stem Zonder Gezicht), Saadia Chamlal (vrijwilligster zwemles aan Rotterdamse kansarme kinderen) en Celien Anches (zogezegd oma van alle schoolkinderen).

De top 3 genomineerde Rotterdamse organisaties zijn: Stichting JAN (die zich inzet voor kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken), Big Brothers, Big Sisters (die zich inzet voor kinderen die het thuis niet makkelijk hebben) en Thuis op Straat (die in Rotterdamse wijken activiteiten organiseert).

De prijzen worden uitgereikt door wethouder Judith Bokhove.


| Foto: Digitaal Dagblad