Dagblad010 | Koning opent donderdag Erasmus MC

Koning opent donderdag Erasmus MC

mainImage
Koning opent donderdag Erasmus MC

Na twintig jaar voorbereiding en acht jaar bouwen is het nieuwe Erasmus MC gereed. Donderdag verricht Koning Willem-Alexander de officiële opening. Burgemeester Aboutaleb zal de Koning begeleiden en de medewerkers van het Erasmus MC feliciteren met deze bijzondere mijlpaal.

In het nieuwe gebouw zijn zorg, faciliteiten en emotionele ondersteuning afgestemd op de behoeften van de patiënt. Alle patiëntenkamers zijn eenpersoons zodat de patiënt privacy heeft en artsen of verpleegkundigen goede gesprekken kunnen voeren. Daarnaast kunnen er onderzoeken plaatsvinden waardoor de patiënt minder vaak verplaatst hoeft te worden.

Iedere patiënt heeft een tablet waarmee de verlichting, zonwering en temperatuur geregeld kunnen worden, net als de maaltijdkeuzes. Het ziekenhuis beschikt over veel daglicht, groen en een rustige inrichting om stress te verminderen. Ook de twee daktuinen, die toegankelijk zijn voor patiënten, bezoekers en medewerkers, dragen hier aan bij. In het Erasmus MC werken ruim 14.000 medewerkers.


Foto: Digitaal Dagblad