Koning Willem-Alexander naar Kasteel

mainImage
Koning Willem-Alexander naar Kasteel

Koning Willem-Alexander bezoekt samen met de Kaapverdische president het Sparta-Kasteel in Rotterdam, zo meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Dinsdag 11 december, de laatste dag van het staatsbezoek van president Jorge Carlos Fonseca aan ons land, wonen de koning en de president een voetbalclinic en een ontmoeting met Kaapverdianen bij in het stadion.


Na het bezoek aan Het Kasteel krijgen Fonseca en zijn vrouw ‘s avonds in de Cruiseterminal Rotterdam een concert aangeboden met bekende Kaapverdiaanse musici. Na het concert nemen Willem-Alexander en Máxima officieel afscheid van Fonseca en zijn vrouw,


Rotterdam telt de grootste Kaapverdische gemeenschap van Nederland. In de stad wonen zo'n 20.000 Kaapverdianen, van wie de meesten in Delfshaven. Het Portugeestalige Kaapverdië ligt voor de westkust van Afrika.


Het bezoek van Fonseca begint op maandag 10 december. Die dag brengen de president en zijn vrouw grotendeels door in Amsterdam met de koning. De oud-advocaat zwaait sinds 2011 de scepter over de eilandengroep.


Foto: Digitaal Dagblad