Kopers Pools illegaal vuurwerk in vizier

mainImage
Kopers Pools illegaal vuurwerk in vizier

De politie heeft vier Poolse onlinevuurwerkshops offline gehaald. Ongeveer tweeduizend Nederlandse kopers kochten daar illegaal vuurwerk, en kunnen daarom de politie op de stoep verwachten. De afgelopen weken zijn er honderden pakketten in beslag genomen bij kopers die het vuurwerk hadden besteld bij de webshops. Deze hebben volgens de politie afgelopen jaren duizenden illegale vuurwerkpakketten naar Nederland verstuurd.

In Nederland zijn zo'n tweeduizend kopers in het vizier van de politie, terwijl er in Duitsland vijftig woningen zijn doorzocht. In totaal zijn er inmiddels duizenden kilo's illegaal vuurwerk in beslag genomen. De politie en het Openbaar Ministerie zien een toename van de handel in zwaar, illegaal vuurwerk via het internet. Het gaat om professioneel vuurwerk dat niet door particulieren mag worden afgestoken. Ook is het in bezit zijn van het vuurwerk verboden.

De Nederlandse politie heeft Polen ingelicht over de illegale webshops. Dat leidde tot een internationaal onderzoek, waarbij ook Duitsland en Frankrijk zijn betrokken.


Foto: Digitaal Dagblad