Kurvers belde alsnog Veilige Veste

mainImage
Kurvers belde alsnog Veilige Veste

Het niet in Rotterdam kunnen onderbrengen van het centrum De Veilige Veste – waar slachtoffers van onderdrukking, uitbuiting en geweld veiligheid en bescherming genieten – heeft bouwwethouder Bas Kurvers na de boosheid daarover vorige week van raadslid Tanya Hoogwerf zover bezig gehouden, dat hij solo alsnog een poging heeft ondernomen om de directie van De Veilige Vest ervan te overtuigen dat het in elk geval geen onwil is geweest van Rotterdam en dat hij bereid was de zoektocht te hervatten. Maar toen bleek de Raad van Toezicht van De Veilige Veste inmiddels defintief haar voorkeur voor Capelle aan den IJssel te hebben uitgesproken.

Kurvers zei dat ervan ''geleerd was'' en had er voor altijd een woord aan overgehouden: ''Snotverdulleme.'' Daarmee had Hoogwerf vorige week haar frustratie geuit en nog steeds verweet zij de wethouder ''een lakse houding.'' Maar toen ze dat zei wist ze nog niet dat Kurvers nog diezelfde dag contact had gezocht met De Veilige Veste. ''En daar dank ik u voor'', zei ze. ''Maar dat neemt niet weg dat het het jammer blijft dat juist in een stad als Rotterdam - waar deze week zo'n tragedie heeft afgespeeld - zo'n huisvesting door gebrek aan eigen vastgoed niet geregeld kon worden.''

''Maar gelukkig blijft het centrum in de familie'', zei ze, maar dat was een mededeling alleen bestemd voor de insiders. De moeder van Tanya Hoogwerf is namelijk wethouder in Capelle aan den IJssel.


| Foto: Digitaal Dagblad