Kurvers: 'Ik ga over mijn eigen agenda'

mainImage
Kurvers: 'Ik ga over mijn eigen agenda'

De weigering van bouwwethouder Bas Kurvers om in discussie te gaan met de bewoners van de Tweebosbuurt komt omdat de organisatoren het aanvankelijke onderwerp, de aanwezige gasten en de setting op het laatst eenzijdig wijzigden. Kurvers zei dit donderdagmorgen op vragen van de politiebeweging Denk, die vond dat een wethouder zich voor zijn beleid dient te verantwoorden aan alle Rotterdammers.

‘’Dat doe ik ook’’, antwoordde Kurvers, ‘’en dat heb ik gedaan, hier in de gemeenteraad. Voor de rest ga ik over mijn eigen agenda.’’ Op de steeds herhaalde vraag van Denk of het klopte dat er door zijn woordvoerder was gezegd dat de wethouder zich niet ‘’voor rotte vis’’ wilde laten uitmaken en ‘’dat er niets te winnen viel’’ liet Kurvers zich niet verleiden tot een antwoord. ‘’Ik ga in dit geval voor mijn mensen staan.''

VVD-fractieleider Karremans vond de opgewondenheid waarmee zijn collega Van Baarle van Denk de beslissing van de wethouder opklopte ‘’buitenproportioneel.’’ De discussieavond in de Arminiuskerk was georganiseerd door het online tijdschrift Vers Beton.


| Foto: Digitaal Dagblad