Leefbaar: Relschoppers alsnog vervolgen

mainImage
Leefbaar: Relschoppers alsnog vervolgen
Turkse relschoppers en anti-Zwarte Piet-demonstranten die de regels hebben overtreden in Rotterdam moeten alsnog worden vervolgd. Dat eist Leefbaar Rotterdam. Raadsleden Tanya Hoogwerf en Joost Eerdmans dienen daarvoor binnenkort schriftelijke vragen in bij het stadsbestuur, meldt de Telegraaf.

''Na de mislukte Turkse coup legden Rotterdamse Turken de binnenstad plat om hun steun aan hun leider Erdogan te uiten en na de uitwijziging van de Turkse familieminister rond de verkiezingen in Turkije ging het weer mis'', aldus de Leefbaar-raadsleden die melden dat toen ''slechts enkele rellende Turken een boete hebben gekregen''.

Eerdmans en Hoogwerf vinden dat er in Nederland langzamerhand sprake is van rechtsongelijkheid. Via de driehoek (politie, OM en locale overheid) willen ze dat eerdere overtreders ook worden aangepakt nu de ’blokkeerfriezen’ die Zwarte Piet-betogers stopten taakstraffen in het vooruitzicht hebben, terwijl ''die'', aldus het tweetal, ''opkomen voor onze normen en waarden, onze tradities en ons kinderfeestje Sinterklaas.”

''Mensen vanuit een gepersifleerde slachtofferrol komen overal mee weg”, aldus Hoogwerf. ''Het wordt tijd voor gelijke monniken, gelijke kappen.”Foto: Digitaal Dagblad