Leefbaar wil definitief sluiting AZC

mainImage
Leefbaar wil definitief sluiting AZC

Bij de eerstkomende actualiteitenraad wil Leefbaar Rotterdam een debat om een definitief einde te kunnen maken aan het asielzoekerscentrum aan de Edo Bergsmaweg in Rotterdam-Beverwaard, dat volgens de grootste politieke partij in Rotterdam en een deel van de bewoners van Beverwaard ''een bron van ellende is.''

Ook de laatste vierentwintig uur was er weer een incident waarbij een gewonde viel. Het slachtoffer moest worden overgebracht naar een ziekenhuis, maar zijn verwondingen zijn niet levensbedreigend. De verdachte is een 26-jarige man uit een zogenoemd veilig land, die op uitzetting wacht.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam nam in oktober harde maatregelen tegen het azc. Het aantal incidenten was in korte tijd verdrievoudigd. Daarbij ging het volgens Aboutaleb om zaken als geweld, diefstal en overlast. De burgemeester gelastte een stop op de nieuwe instroom van mensen uit zogenoemde veilige landen, zoals Marokko, Algerije en Tunesië. Ook werd de beveiliging van het azc Beverwaard uitgebreid en worden overlastgevers zo snel mogelijk de opvang of zelfs Nederland uitgezet.

Naar aanleiding van die maatregel is ook een delegatie van de VVD in Rotterdam in het AZC gaan kijken. Ook de liberalen zijn de ellende in de stad meer dan zat, maar of zij - bezien in het licht van het coalitieakkoord - Leefbaar Rotterdam zullen steunen, is vraag twee. Overigens: op dit gevoelige onderwerp sluiten de linkse partijen meestal snel de rijen, ook de linkse partijen die in de oppositie zitten: SP, Nida, Denk, Partij voor de Dieren en 50Plus.


| Foto: Digitaal Dagblad