Lift kapot, oudere man al week klem

mainImage
Lift kapot, oudere man al week klem

Leefbaar Rotterdam stelt in de zomertijd het nieuwe stadsbestuur op de proef met de vraag of het in staat is in versneld tempo in het ouderencomplex Grote Hagen in IJsselmonde zodanig orde van zaken te stellen, dat een 86-jarige minder valide man op de 12e verdieping weer met de lift naar beneden kan.

Navraag leert dat hij dit al een week niet kan. De lift is naar de even-verdiepingen buiten werking. ‘’Corporaties zorgen niet altijd voor goed onderhoud en dat in een tijd dat ouderen juist worden gedwongen langer thuis te blijven wonen. Dit terwijl bewoners naast de huur iedere maand wel service- en onderhoudskosten moeten betalen maar daarvoor geen waar zien voor hun geld. Helaas is het nu weer mis’’, stellen de Leefbaar-raadsleden Van Elck en Van Aalst.

In de periode van het disfunctioneren van de lift heeft de oudere man - COPD patiënt - een zware benauwdheidsaanval gekregen, waarna hij met een brancard via een lagere etage met spoed naar het ziekenhuis is gebracht. Hierna heeft Woonbron goed gehandeld en gezorgd voor een traplift, maar is dat gelet op de fysieke gesteldheid van de man helaas geen optie. Het gevolg is dat de man nu weer aan huis gekluisterd is.

Leefbaar Rotterdam, meetbaar hyperactief voor de oudjes in Rotterdam (Drs. Sjors van Maurik cynisch: ''Vroeger deed de Partij van de Arbeid dit'') wil - zeker gelet op de verwachte hittegolf de komende dagen – een oplossing binnen no time.


| Foto: Digitaal Dagblad