Linkse Front Rotterdam schrikt van Nida: 'Israel is ISIS'

mainImage
Linkse Front Rotterdam schrikt van Nida: 'Israel is ISIS'

Paul Witteman vroeg enkele jaren geleden in Buitenhof aan Nida-fractievoorzitter Nourdin el Ouali: ‘’Stelt u uw geloofsregels boven de Nederlandse wet?’’
Het antwoord was: ja.

Sinds vanavond is een oude tweet van Nida de oorzaak van nieuwe ophef. In 2014 zei de Rotterdamse als inmiddels ook Haagse politieke partij ‘dat Israël vergelijkbaar is met ISIS.’ Letterlijk staat er: Zionisme=ISIS. Het opduiken van die oude tweet komt met name de linkse Rotterdamse partijen GroenLinks, Partij van de Arbeid en SP buitengewoon slecht uit, omdat zij met Nida een alliantie hebben gesloten onder de naam: het Linkse Front. Door Leefbaar Rotterdam  pesterig ‘het links islamitisch front’ genoemd.

Nourdin el Ouali heeft zich – net als Tunahan Kuzu van Denk - overigens vaker publicitair verzet tegen de politiek van Israël in relatie tot de Palestijnen. Nida kon het recent zelfs al niet verkroppen dat het Israëlitische autobusbedrijf EBS in de Metropoolregio het vervoer in Rozenburg en Spijkenisse kreeg toegewezen. Het eiste onmiddellijk boos opheldering van het stadsbestuur. Op de vraag (toen) aan El Ouali of hij een hekel aan joden heeft. ‘Nee, maar EBS sponsort wel de oorlogsvoering in de bezette gebieden.’

Lodewijk Asscher van de landelijke PvdA heeft furieus gereageerd op het ontdekte standpunt van Nida en het als ‘volstrekt onacceptabel’ gerecenseerd. Waarschijnlijk heeft hij ook onmiddellijk gebeld met de Rotterdamse lijsttrekker Barbara Kathmann, die zich sinds vanavond nu ook volledig van de mening van El Ouali distantieert. Hetzelfde geldt voor de SP, die vanuit het zenuwcentrum in Oss bij monde van Lilian Marijnissen zelfs laat weten dat zij ‘die keuze voor Nida niet zou hebben gemaakt.’ Een duidelijk meningsverschil dus met de Rotterdamse SP-voorman Leo de Kleijn, die het wel zag zitten in Nourdin el Quali en Nida ook in het verleden (zie youtube) herhaaldelijk heeft verdedigd bij de aanvallen van Leefbaar-raadslid Tanya Hoogwerf, die door El Ouali wel eens ‘de messenwerpster van Rotterdam’ werd genoemd.

Tijdens de uitzending van Buitenhof vandaag prees Jesse Klaver zelfs nog de samenwerking van zijn Rotterdamse GroenLinks-filiaal met Nida. Inmiddels blijkt dat ook hij niet of nauwelijks bij de opmerkelijke samenwerking van de linkse Rotterdamse partijen met Nida betrokken is geweest.

Nourdin el Ouali heeft alleen laten weten geen afstand te nemen van de vier jaar oude tweet.
Het meeste baat bij de rel heeft de moslim Denk van Kuzu, omdat ook Kuzu banden heeft met Palestijnse pro-Hamas-organisaties.


Foto: Digitaal Dagblad