Lombardijen ergert zich aan nieuw afvalbeleid

mainImage
Lombardijen ergert zich aan nieuw afvalbeleid

Bij bewoners van de Rotterdamse wijk Lombardijen loopt de irritatie hoog op. Sinds enkele weken heeft de gemeente Rotterdam een nieuw afvalbeleid ingevoerd. Bewoners moeten het restafval tegenwoordig naar de ondergrondse vuilcontainers brengen, maar die zijn vaak overvol. Alleen containers voor GFT-afval staan nog bij de deur en worden wekelijks opgehaald.

''De ondergrondse afvalcontainers zijn vaak overvol'', zegt een buurtbewoner. ''Daarom lopen we soms wel een kwartier met een afvalzak, te zoeken naar een lege container. Die vinden we dan aan de andere kant van de wijk.''

Ook ouderen of mensen die slecht ter been zijn lopen met zware afvalzakken van container naar container. Bewoners hebben al klachten ingediend bij de gemeente Rotterdam, maar daar lijkt, volgens de bewoners, een oplossing op korte termijn niet vandaan te komen. Rondom de de ondergrondse bakken wordt het vaak rommelig. Men zet hun spullen naast een volle ondergrondse container.

Naast Lombardijen heeft de gemeente Rotterdam een zelfde beleid ingevoerd in de wijken Hoek van Holland, Pernis, Zuidwijk, Zuidrand en Pendrecht.


Foto: Digitaal Dagblad