Dagblad010 | Man springt voor trein na ravagerit op A13

Man springt voor trein na ravagerit op A13

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Een dollemansrit met een vanavond bij een afrit in Overschie onder dwang gestolen auto eindigde nog geen uur later tot een zelf verkozen dood op het station Leidscheveen. De identiteit van het slachtoffer is door de politie niet bekend gemaakt, omdat de familie nog moet worden geïnformeerd. Het betreft een man.

Kort na half zeven vanavond werd op het Kleinpolderplein een stilstaande auto overvallen door een man, die kans zag een vrouw achter het stuurde vandaan te trekken en op straat te smijten. Met de gestolen auto racete hij - volgens ooggetuigen – vervolgens opvallend slingerend en met hoge snelheid over de A13 richting Den Haag (A4) en daarna Nootdorp (A12). Op alle wegen heeft hij andere auto’s geraakt en bij Nootdorp liep een bestuurder zelfs letsel op.

Het verkeer Den Haag naar Zoetermeer heeft zodoende meer dan een uur stil gestaan.

Volgens de politie had de man – nog voordat hij in Overschie de auto van een mevrouw vorderde – daarvoor al geprobeerd een auto te stelen. Ooggetuigen hadden hem eveneens in Overschie vergeefs zien beuken op de ramen van het busje.

Aanvankelijk was het vermoeden dat de man aan het einde van zijn wildwestrit het station van Leidscheveen was op gevlucht om uit handen van de politie te blijven en sprak men ‘over een slachtoffer die door de trein was aangereden.’
Inmiddels spreekt de politie over suïcide.
De geruchten zijn dat het een familiedrama betreft.


Foto: Digitaal Dagblad