De Hond zegt optredens af wegens tumor

mainImage
De Hond zegt optredens af wegens tumor

Theatermaker, schrijver en cabaretier Marc de Hond cancelt de tournee van zijn theatershow. De Hond heeft een kwaadaardige tumor in zijn blaas en moet zo snel mogelijk worden behandeld. Dat meldt hij op eerste kerstdag in een filmpje op zijn website.

''Ik ben van de week geopereerd aan mijn blaas en er is een kwaadaardige tumor gevonden", vertelt hij. ''Er waren aanwijzingen dat er iets niet goed was. Maar kanker viel ons wel heel rauw op het dak.” Er staat De Hond een traject van chemotherapie te wachten en daarna moet zijn blaas worden verwijderd.

Bij Marc de Hond, zoon van opiniepeiler Maurice de Hond, werd in 2002 ook een tumor ontdekt in zijn ruggenmerg. Tijdens de operatie raakten de zenuwen in zijn ruggenmerg beklemd, waardoor hij gedeeltelijk verlamd raakte. Daardoor zit hij nu in een rolstoel.

Zijn voorstelling Voortschrijdend inzicht was net in première gegaan. Naast zijn theatershow werkte hij onlangs ook mee aan een pilot van een nieuw programma voor KRO-NCRV, dat volledig werd geproduceerd door mensen met een beperking.

In onze regio zou De Hond op 13 april 2019 te zien zijn in Theater Zuidplein in Rotterdam en op 2 mei 2019 in Theater het Kruispunt in Barendrecht.


Foto: Digitaal Dagblad