Marokko wel tegen boerka's en nikabs

mainImage
Marokko wel tegen boerka's en nikabs

In Marokko mogen geen boerka's meer worden verkocht of gemaakt en ook geen nikabs, die alleen de ogen vrijlaten. Het is een maatregel van het ministerie van het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken, aldus de NOS, en ook onmiddellijk van kracht geworden. Voor de inwoners van Marokko is de afkondiging een volkomen verrassing.

Terwijl PvdA-burgemeester Aboutaleb in Rotterdam het door de Eerste Kamer geaccoordeerde verbod op het dragen van boerka's en nikabs in zijn stad niet echt een interessant onderwerp vindt en zijn D66-collega in Amsterdam er evenmin prioriteit aan wil verlenen, beoordelen Marokkaanse autoriteiten het in hun eigen land als een maatregel ''in het kader van de veiligheid.''

In het bericht van de NOS wordt niet gezegd dat het verbod op produktie ook betekent dat het dragen van eerder geproduceerde gezichtsbedekkende kleding in Marokko verboden wordt. Het is niet het eerste kledingverbod in dat land. In de zomer laait steeds weer de discussie op over het boerkiniverbod dat in sommige privézwembaden geldt.


Foto: Digitaal Dagblad