Dagblad010 | Memorial Regatte start in Het Boerengat

Memorial Regatte start in Het Boerengat

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Burgemeester Aboutaleb geeft zaterdag in het Boerengat het startschot voor de derde editie van de roeisloepenwedstrijd van mariniers. Met de race halen de deelnemers geld op voor hun collega’s, die lijden aan PTSS. Ook wordt met het evenement het Duitse bombardement op de binnenstad herdacht. De Memorial Regatte geldt als een training voor de monsterrit in september vanaf Vlissingen met Rotterdam als finish tijdens de Wereldhavendagen.

PTSS is een posttraumatische stressstoornis. In kringen van oud-mariniers komt deze aandoening vaak voor. De leden van de Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC) gaan zaterdag met zeven sloepen 16,65 kilometer afleggen om geld bijeen te roeien om bijvoorbeeld hulphonden aan te kunnen schaffen. De honden kunnen na een uitgebreide training een positief effect hebben op mensen die lijden aan PTSS. De mariniers doen zelf met twee sloepen mee en uit de rest van het land tal van andere sloeproeiverenigingen.

De race gaat via de Erasmusbrug, Katendrecht, Rijnhaven, Koningshaven onder De Hef door naar het Zuiddiepje. Bij de haven van IJsselmonde steken de roeiers de Maas over en gaan ze via de Van Brienenoordbrug terug naar het Boerengat. De winnende sloep wordt daar tegen 15:00 uur verwacht. De Marinierskapel zal het slotstuk verzorgen aan de Admiraliteitskade in Rotterdam


Boerengat

 


Foto: Digitaal Dagblad